fotografia potrawy niebawem :)
Składniki:
1000
g fioletowych (truflowych) ziemniaków
1
duża cukinia
300
g żółtej fasoli szparagowej
300
g marchwi
różyczki
z ½ brokuła
2
papryki
500
g pomidorów
500
g mielonego mięsa
olej
1
cebula
2
ząbki czosnku
zioła:
oregano, bazylia, pietruszka, tymianek, rozmaryn, papryka do smaku
sól
pieprz
wykonanie:
Ziemniaki
dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki, skropić olejem, opruszyć
ziołami i ułożyć w brytfannie wysmarowanej olejem. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Warzywa
przygotować na parze. Najpierw wstawiamy (na ok. 30 minut) do parowaru te,
które wymagają dłuższego czasu obróbki:
fasolę, marchew, brokuł
W
trakcie (na ok. 15 minut) dokładamy przekrojone wzdłuż i wydrążone cukinie oraz
pokrojone w paski papryki.
W
tym czasie podsmażyć mięso. czosnkiem,
solą i pieprzem.
W
osobnym naczyniu przygotować sok z obranych ze skóry, rozdrobnionych pomidorów.
Kiedy się rozpadną zblendować.
Połączyć
z mięsem, fasolą, marchwią, brokułem i paprykami. Dodać zioła, czosnek i
przyprawy.
Napełnić wydrążone cukinie.
Podawać z pieczonymi fioletowymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz