wtorek, 19 listopada 2013

ZUPA KREM Z FIOLETOWYCH ZIEMNIAKÓW Z BOCZKIEM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI




Składniki:
800 g fioletowych ziemniaków
200 g wędzonego smażonego boczku
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
4 łyżki śmietany
sól, pieprz, chili
4 łyżki kiełków rzodkiewki
 
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości. Dodać czosnek. Doprawić do smaku. Lekko przestudzoną zupę blendować ze śmietaną  do czasu, aż konsystencja będzie jednolita. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć z boczkiem pokrojonym w drobną kostkę. Dodać do zupy. Udekorować kiełkami rzodkiewki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz