Składniki:
750
g purpurowych ziemniaków (nazwę "purpurowe ziemniaki" stosujemy dla ziemniaków o czerwonym miąższu. "Czerwone ziemniaki" mają tylko skórkę w tym kolorze)
2
marynowane śledzie
150
g kiszonych ogórków
2
jajka ugotowane na twardo
1
jabłko
sól
pieprz do smaku
Sos:
3 łyżki octu balsamicznego
9 łyżek oleju
sól, pieprz
4 łyżeczki cukru
2 łyżeczki musztardy Dijon
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, gotować na
parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać
i pokroić w średniej
wielkości kostkę. Dodać dość drobno pokrojone pozostałe składniki. Doprawić
solą i pieprzem. Dodać sos, delikatnie wymieszać.
Sos
Wszystkie
składniki dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz