wtorek, 19 listopada 2013

FIOLETOWE (TRUFLOWE) ZIEMNIAKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ




Składniki:
1000 g fioletowych (truflowych) ziemniaków
600 g żółtej fasolki
200 g szynki parmeńskiej (lub boczku) pokrojonej w plastry
100 g wędzonych śliwek
2 łyżki masła
1 łyżka bułki tartej
sok z limonki


wykonanie:
Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, pokroić  w plastry, posolić, skropić sokiem z limonki
Fasolkę obrać, pokroić, gotować na parze lub w wodzie.
Plastry szynki zarumienić na patelni,  dodać śliwki.
Połączyć składniki. Bułkę tartą zarumienić na maśle. Polać gotowe danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz