wtorek, 19 listopada 2013

SAŁATKA Z FIOLETOWYCH (TRUFLOWYCH) ZIEMNIAKÓW Z SELEREM NACIOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI





Składniki:
750 g fioletowych (truflowych) ziemniaków
1 /2 selera naciowego
150 g łupanych orzechów włoskich i pistacjI
sok z limonki
½ czerwonego grejpfruta
1łyżka oleju z pestek dyni lub oliwy z oliwek 
1 łyżeczka suszonego oregano
Wykonanie:

Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut.
Pokroić seler naciowy, wymieszać z orzechami i wlać cały sok z cytryny.
Ziemniaki odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Grejpfruta obrać, pozbawić białej części i pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki posolić, delikatnie wymieszać z olejem i oregano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz