wtorek, 19 listopada 2013

PURPUROWE ZIEMNIAKI Z SURÓWKĄ Z RUKOLI I KURCZAKIEM



Składniki:
1200 g purpurowych ziemniaków (nazwę "purpurowe ziemniaki" stosujemy dla ziemniaków o czerwonym miąższu. "Czerwone ziemniaki" mają tylko skórkę w tym kolorze)
4 zgrilowane  filety z  kurczaka
1- 2 łyżki oleju z pestek z dyni
4 garście rukoli
Sok z cytryny
Pestki z jednego granata
sos winegret jak w przepisie na sałatkę z łososiem

Wykonanie:
Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, pokroić, posolić, skropić sokiem z cytryny, polać olejem.
Rukolę umyć, dodać pestki granata, wymieszać z sosem winegret.

1 komentarz:

  1. Ja chciałabym zaczac w przyszłym roku hodować ziemniaki, jednak zastanawiam się jak uchronić je przed chorobami. Powiedz mi czy tego rodzaju środki https://www.syngenta.pl/uprawy/ziemniak/arcade-880-ec będą Twoim zdaniem dobrym rozwiązaniem?

    OdpowiedzUsuń