Składniki:
1200
g purpurowych ziemniaków (nazwę "purpurowe ziemniaki" stosujemy dla ziemniaków o czerwonym miąższu. "Czerwone ziemniaki" mają tylko skórkę w tym kolorze)
4
zgrilowane filety z kurczaka
1-
2 łyżki oleju z pestek z dyni
4
garście rukoli
Sok
z cytryny
Pestki
z jednego granata
sos
winegret jak w przepisie na sałatkę z łososiem
Wykonanie:
Ziemniaki
umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, pokroić, posolić,
skropić sokiem z cytryny, polać olejem.
Rukolę
umyć, dodać pestki granata, wymieszać z sosem winegret.
Ja chciałabym zaczac w przyszłym roku hodować ziemniaki, jednak zastanawiam się jak uchronić je przed chorobami. Powiedz mi czy tego rodzaju środki https://www.syngenta.pl/uprawy/ziemniak/arcade-880-ec będą Twoim zdaniem dobrym rozwiązaniem?
OdpowiedzUsuń