Składniki:
300
g fioletowych ziemniaków
150
g wędzonego boczku
2
średniej wielkości cebule
1
puszka białej fasolki
olej
do smażenia
1
łyżeczka mielonej papryki
2
łyżki świeżych lub mrożonych żurawin
sól,
pieprz, mielona papryka, rozmaryn do smaku
Sos:
2
łyżki soku z cytryny
6
łyżki oliwy
2
łyżeczki cukru
2 łyżeczki musztardy Dijon
Wykonanie:
Ziemniaki
umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i
pokroić w kostkę. Boczek przesmażyć z cebulą, wystudzić.
Połączyć
z ziemniakami i odsączoną fasolą i żurawinami. Doprawić solą, pieprzem,
rozmarynem. Dodać sos, delikatnie wymieszać.
Sos:
Wszystkie
składniki dokładnie wymieszać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz