wtorek, 19 listopada 2013

FIOLETOWE (TRUFLOWE) ZIEMNIAKI Z KREWETKAMI, SAŁATĄ LODOWĄ I DODATKIEM MANGO



Składniki:
1200 g filetowych (truflowych) ziemniaków
16 krewetek
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
sok z limonki
tłuszcz do smażenia
1 sałata lodowa
1 mango
sos winegret
sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, pokroić  w grube plastry, posolić, skropić sokiem z limonki.
Krewetki: odciąć głowy, zdjąć pancerz, umyć i osuszyć. Natrzeć drobno posiekanym czosnkiem, posolić. Smażyć ok. 2 minut.
Umytą sałatę  drobno poszatkować, posolić. Dodać pokrojone w kostkę mango, wymieszać z sosem winegret z przepisu na sałatkę z łososiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz