Po
200 g ziemniaków purpurowych, żółtych i fioletowych (truflowych)
150
g sera koziego
½
czerwonej lub żółtej papryki
1
mała, drobno pokrojona cebula
2
jajka ugotowane na twardo garść czarnych oliwek bez pestek
sól,
czarnuszka do smaku
Sos:
sok
z połowy cytryny
6
łyżek oleju z pestek dyni lub oliwy
1
ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
2
łyżeczki cukru
Wykonanie:
Wszystkie ziemniaki umyć,
gotować razem na parze lub w wodzie ok.
20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną
papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie
wymieszać.
Sos:
Wszystkie
składniki dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz